Aller au contenu principal

BESTE TIPS VOOR MOOI HAAR

1. Gebruik een sulfaatvrije en veilige shampoo

Overschakelen naar een sulfaatvrije shampoo is van fundamenteel belang bij de verzorging van beschadigd haar. Sulfaten, wasmiddelen in veel shampoos, kunnen het haar van natuurlijke oliën ontdoen, wat de droogheid en kwetsbaarheid verergert. Een sulfaatvrije formule reinigt zachtjes en behoudt de natuurlijke vochtbalans van het haar.

Dit is vooral gunstig voor gekleurd of chemisch verwerkt haar, omdat het helpt de kleur levendigheid te behouden en verdere stress op het haar vermindert.

Gebruik een een sulfaatvrije shampoo met extra voedende ingrediënten zoals natuurlijke oliën of eiwit, die kunnen helpen het haar te versterken en te herstellen.

2. Neem regelmatige diepe conditionering op

Diepe conditioneringsbehandelingen zijn een game-changer voor beschadigd haar. In tegenstelling tot gewone conditioners dringen OLI G conditioners dieper door in de haarschacht en zorgen ze voor het broodnodige vocht en voedingsstoffen.

Ze bevatten natuurlijke oliën, eiwitten en aminozuren die helpen de structuur van het haar weer op te bouwen, de elasticiteit te verbeteren en breuk te verminderen.

Voor het beste resultaat, breng een diepe conditioner aan na het wassen, laat het minstens 20-30 minuten intrekken (of volgens de productinstructies), en spoel het vervolgens grondig af.

Het gebruik van een of twee keer per week een diepe conditionering kan de textuur, het uiterlijk en de gezondheid van je haar aanzienlijk verbeteren.

3. Verminder warmtestyling

Stylingtools zijn een belangrijke boosdoener in het veroorzaken van haarschade. Hoge temperaturen kunnen de eiwitstructuur van het haar afbreken, wat leidt tot droogheid, broosheid en gespleten haarpunten.

Om schade te verminderen, beperk je het gebruik van stijltangen, krultangen en föhns. Wanneer je ze gebruikt, breng dan altijd een hittebeschermende spray of serum aan om een beschermende barrière op het haar te creëren.

Probeer bovendien de laagste temperatuurinstelling te gebruiken die effectief is voor uw haartype en stijl. Het verkennen van stylingmethoden zonder warmte kan ook een leuk en gezond alternatief zijn om de gewenste look te bereiken.

4. Knip je haar met regelmaat

Regelmatig naar de kapper is essentieel om gezond haar te behouden, vooral als je te maken hebt met schade. 

Als je je haar elke 6-8 weken laat knippen, ziet je haar er netjes uit. Ga uiteraard naar de OLI G salon bij jou in de buurt.

Zelfs als je je  haar laat groeien, is regelmatig knippen gunstig omdat ze helpen de gezondheid en esthetiek van uw haar te behouden.

5. Gebruik een zijden of satijnen kussensloop

Slapen op een zijden of satijnen kussensloop kan de schade aan je haar helpen verminderen. In tegenstelling tot katoen zorgen deze materialen voor minder wrijving en voorkomen ze klitten en breuk terwijl je slaapt.

Dit is vooral handig voor mensen met droog, broos of krullend haar, omdat het helpt om het natuurlijke vochtgehalte van het haar te behouden en het risico op haarbreuk te verminderen.

Bovendien houden kussenslopen van zijde en satijn je haar glad en verminderen ze kroezen, waardoor je haar er beter uitziet als je wakker wordt.

6. Vermijd strakke kapsels

Strakke kapsels zoals paardenstaarten, knots en vlechten kunnen spanning in de haarzakjes veroorzaken, wat leidt tot breuk en zelfs haaruitval in ernstige gevallen. Kies voor lossere stijlen die niet aan de hoofdhuid of haarlokken trekken.

Als je je haar vastbindt, gebruik dan haarbanden die zacht zijn voor het haar, zoals zijden scrunchies of spiraalvormige haarbanden. Bovendien kan het regelmatig veranderen van je kapsel stress op dezelfde delen van je hoofdhuid en haar voorkomen.

7. Bescherm het haar tegen de zon

Net als je huid heeft je haar bescherming tegen de zon nodig. UV-stralen kunnen je haar na verloop van tijd verzwakken, wat leidt tot uitdroging en verkleuring. Gebruik de UV & Color booster van OLI G. Dit product bevat UV-filters om je haar te beschermen tegen schade door de zon. Dit product werkt  door schadelijke stralen te absorberen of af te buigen, waardoor je haar gezond blijft en kleurvervaging wordt voorkomen.

8. Gebruik een kam met brede tanden

Een kam met brede tanden is essentieel voor het voorzichtig ontwarren van het haar, vooral als het nat is en het meest kwetsbaar is voor breuk. Begin aan de uiteinden van je haar en werk tot aan de wortels om trekken en stress op het haar te minimaliseren.

Dit type kam zorgt voor een soepeler ontwarring met minder wrijving dan een borstel, vermindert breuk en helpt de integriteit van je haarlokken te behouden.

9. Vermijd te veel wassen

Je haar te vaak wassen kan het ontdoen van natuurlijke oliën, wat leidt tot uitdroging en het vatbaarder maakt voor schade. Afhankelijk van je haartype en levensstijl is twee tot drie keer per week wassen meestal voldoende.

Op niet-wasdagen kun je je haar opfrissen met droge shampoo of gewoon afspoelen met water. Als je je haar wast, gebruik dan lauw water, want heet water kan je haar verder uitdrogen.

10. Eet een uitgebalanceerd dieet

De gezondheid van je haar wordt aanzienlijk beïnvloed door wat je eet. Een dieet dat rijk is aan vitamines, mineralen en eiwitten is cruciaal voor het behoud van gezond haar.

Voedingsstoffen zoals biotine, omega-3 vetzuren, ijzer en vitamine A, C en E bevorderen de kracht, groei en algehele gezondheid van het haar.

Neem een verscheidenheid aan fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen op in uw dieet om ervoor te zorgen dat u een breed scala aan voedingsstoffen krijgt die gunstig zijn voor uw haar.

11. Blijf gehydrateerd

Hydratatie is de sleutel voor het behoud van gezond haar, vooral bij het omgaan met schade. Het drinken van veel water zorgt ervoor dat je haar van binnenuit gehydrateerd blijft.

Een goed gehydrateerd lichaam helpt de vochtbalans van je haar te behouden, waardoor droogheid en broosheid worden verminderd. Probeer dagelijks minstens acht glazen water te drinken en neem hydraterende voedingsmiddelen op in je dieet, zoals fruit en groenten.

12. Beperk chemische behandelingen

Het verminderen van de frequentie van chemische behandelingen zoals kleuren, permen en rechttrekken kan de gezondheid van beschadigd haar aanzienlijk verbeteren.

Deze processen omvatten vaak agressieve chemicaliën die de haarschacht kunnen verzwakken en kunnen leiden tot meer breuk en droogheid.

Als je kiest voor chemische behandelingen, kies dan producten met voedende ingrediënten en volg je op met een goede nazorgroutine met de Atomic Hair Repair van OLI G. 

13. Breng natuurlijke oliebehandelingen aan

Het gebruik van natuurlijke oliën zoals jojobae, vitamine A en E kan wonderen verrichten voor beschadigd haar. Deze oliën dringen diep door in de haarschacht, zorgen voor vocht, versterken de strengen en voegen glans toe.

Je kunt dagelijks een kleine hoeveelheid olie op de uiteinden van je haar aanbrengen voor vocht en glans, of het gebruiken als een pre-shampoo behandeling.

Voor een diepere behandeling, breng de olie aan op je haar en hoofdhuid, laat het enkele uren of een nacht staan en was het dan uit met een zachte shampoo. OLI G olie voedt de hoofdhuid en zorgt voor een betere doorbloeding van de haarzakjes, met sterker en gezonder haar tot gevolg. 

14. Gebruik een Scalp Brush

Een Scalp Brush is goed voor hoofdhuid en haar. Het masseert, doorbloedt, stimuleert en verdeelt. 


15. Vermijd overmatig borstelen

Overborstelen kan tot meer schade leiden, vooral bij kwetsbaar of beschadigd haar. Gebruik een borstel met natuurlijke haren of een ontwarringsborstel die is ontworpen om breuk te minimaliseren.

Borstel je haar alleen wanneer dat nodig is, en wees zacht, beginnend vanaf de uiteinden en je omhoog werken om trekken en stress op de haarschacht te voorkomen.