Zum Hauptinhalt wechseln

DE ULTIEME ROUTINE VOOR GEZOND HAAR

Haren zijn een kostbaar bezit. Maar soms wint het schoonheidsideaal het van de realiteit. Je wilt graag de mooie krullen of juist geen krullen. Je bent brunette, maar je wilt mooie blonde lokken. Om je schoonheidsideaal te bereiken zul je chemische behandelingen moeten ondergaan. Deze behandelingen zijn uiteraard zeer schadelijk voor je hoofdhuid en je haren. Maar ook het föhnen, stylen, het dragen van je haar in een paardenstaart zorgt voor haarschade. Het te hard droogwrijven met een katoenen handdoek, te heet wassen, milieu invloeden, slecht eetpatroon en slechte hydratatie, UV, chloor, het slapen met nat haar op een katoenen kussen; voordat je het weet heb je droog, kroezig haar en gespleten haarpunten. 

In andere blogs hebben we uitgelegd wat je moet doen om haarschade te voorkomen. In deze blog leggen we uit wat je moet doen om mooi haar te behouden. Ga voor inspectie van je hoofdhuid altijd naar een gespecialiseerde salon. Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Na onderzoek van je hoofdhuid kan je bepalen waar je hoofdhuid behoefte aan heeft. 

1. Was je haren 1x in de week met de OLI G Detox shampoo. Breng weinig shampoo aan op de hoofdhuid en masseer deze goed in met behulp van de scalp brush. Verdeel de shampoo door vochtig haar.  Laat de shampoo 5 minuten intrekken en voeg na 5 minuten wat warm water toe en masseer tot de shampoo gaat schuimen. Na het schuimen laat je de shampoo wederom 3 minuten inwerken waarna je het met lauw water afspoelt. 

2. Was de haren 2x per week met de OLI G pH balanced shampoo op de manier zoals hierboven beschreven. 

3. Gebruik na elke wasbeurt de OLI G balanced conditioner. Masseer deze op de scalp en door de haren met de scalp brush en laat de conditioner 3 minuten intrekken voordat je deze uitwast met lauw water. Gebruik geen conditioner als je van plan bent om de Atomic Hair Treatment te gebruiken. 

4. Gebruik 1x per week de OLI G Atomic Hair Treatment, direct na het wassen, zonder gebruik van conditioner op handdoekdroog haar. Bepaal of je een half pompje of meerdere potjes nodig hebt. Verdeel het product in de handen tot een witte substantie ontstaat en verdeel goed door de haren, van aanzet tot punt. vergeet ook je hoofdhuid niet. Was de treatment niet uit. Föhn je elke dag? Gebruik dan voor het föhnen een half pompje Atomic hair repair. De hittebeschermer zorgt dat hitte geen schade kan veroorzaken aan je haren en hoofdhuid. 

5. Gebruik de OLI G Renew porosity haarolie 2-3x per week op handdoekdroog haar. Doe 1-2 pompjes op de handen en verdeel over de haarpunten. Pak de Scalp brush en verdeel de olie zodanig dat je ook de hoofdhuid raakt. 

6. Ga je in de zon? Gebruik dan voor je de zon ingaat 4-8 pompjes UV & Colorbooster en verdeel deze met de scalp brush. Begin bij je aanzet. 

De olie en UV booster kan je ook gebruiken in zwembadwater of zeewater. Het blijft aan te raden om je haren na elke zwembeurt uit te spoelen met schoon lauw water. 

In een andere post gaan we het hebben over de combinatie van de diverse OLI G producten, dus STAY TUNED.....