HELP! IK HEB PLUIZIG HAAR...

Je weet het. Pluizig haar is een totale ergernis. Wellicht gaat het zo: je verlaat je huis met perfect gestyled haar, dat er ogenschijnlijk goed uitziet en goed aanvoelt. Maar dan boem! Je stapt naar buiten en het is allemaal voorbij. Nu is je haar een wilde, onhandelbare puinhoop.

Maar waarom gebeurt het überhaupt? Laten we eens kijken naar de wetenschap achter een veelvoorkomend haarprobleem dat bekend staat als kroezen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet alleen de vochtigheid die kroezen veroorzaakt. Andere omgevingsfactoren zoals koele, droge omstandigheden, milieutoxines en te veel blootstelling aan de zon kunnen ook bijdragen aan kroezen. Ook gebruik van verkeerde, vaak goedkopere producten kunnen haarellende veroorzaken. Dan helpen de gebruikelijke boosdoeners natuurlijk niet: haarbeschadiging veroorzaakt door chemische behandelingen, zoals haarbleekmiddel en -verf. Maar het gaat verder dan wat er in en rond je haar zit, waardoor haren gaan kroezen.

Je haarstructuur speelt ook een sleutelrol bij kroezen. Wij mensen hebben een natuurlijk geproduceerde olielaag op het oppervlak van ons haar, waardoor het vocht vasthoudt en overtollig water buiten blijft. Wanneer er schade optreedt, om welke reden dan ook, worden de lipiden op het haaroppervlak verwijderd, waardoor de schubbenlaag onbeschermd blijft. Dit leidt tot kroezen.

Waterstofbruggen spelen ook een rol in het probleem. Deze verbindingen helpen het haar zijn vorm te behouden, maar wanneer water het haar binnendringt, verstoort het deze verbindingen en zorgt ervoor dat het haar van vorm verandert. Overlappende cellen in de haarschubben worden opgetild en gescheiden, waardoor het gemakkelijker wordt voor water om er doorheen te gaan en voor waterstof om zich te binden met de natuurlijke keratine ketens in je haar.

Droog en beschadigd haar heeft ook de neiging om overtollige negatieve elektrostatische ladingen op te hopen, waardoor losse haren en kroezen ontstaan. Antikroesproducten zoals oliën en oppervlakte-actieve stoffen (zeep, shampoo)  kunnen tijdelijk hulp bieden door de waterstroom door de haarschubben te vertragen of door de opbouw van lading op het haaroppervlak te neutraliseren. Ze bevatten echter niet de effectieve, hoogwaardige ingrediënten die nodig zijn om de oorzaak van door kroezen beschadigd haar te verhelpen.

Wat echt werkt om bruisend haar te temmen, is te zoeken naar een directere en  totaaloplossing op gebied van haarverzorging. Beginnend met het goed verzorgen van je haar, het minimaliseren van blootstelling aan UV en water en het niet te vaak willen kleuren en stylen van je haar. Maar dat is natuurlijk heel veel gevraagd, dat snappen wij. Je wilt graag in de zon lopen, zwemmen, kleuren en föhnen. Dat kan met OLI G. OLI G zorgt voor langdurige kroes (pluis) beheersing en haarverzorging door moleculair herstel van binnenuit.Snel en effectief, met weinig product en zonder uit te wassen.